tirsdag den 17. august 2004

Google-stiftere og Playboy.
September-nummeret af Playboy har et langt interview med Googles to ophavsmænd, Sergey Brin og Carl Page. Det har været tilgængeligt i en ikke særligt spændende version siden midt i august. (se nedenfor). Hvis du ikke orker at læse interviewet, så er her nogle udpluk.
Om Page og Brin: Carl Page (31) er Googles chef, tekniker og matematiker. Brin (30) udformer visionerne. De er uformelt klædt i t-shirt og shorts, bor i beskedne lejligheder, kører i små biler (Toyotas økologiske gas- og elbil) og ses ofte på rulleskøjter eller cykel. Wall Street Journal fortæller at de begge har kærester, begge med tilknytning til Google. Under interviewet med Playboy sad de to ikke ned, men lænede sig op ad stole eller vandrede rundt i lokalerne.
Denne uformelle stil går igen i virksomhedskulturen: de mener at der skal være mange folk i kontorerne, alle deler kontor med andre. Og firmaets motto er ”Vær ikke ond”. (Firmaets direktør definerer dette nærmere: ”hvad der er ondt, er hvad Sergey siger er ondt”.
Brin udtaler (til min beroligelse) at informationssøgning er Googles hovedformål – og også søgernes hovedformål. Alle de portalagtige vedhæng er sekundære (horoskoper, aktiekurser osv.). (Det kunne man ellers godt blive i tvivl om). Og de har begge tænkt sig at det stadig skal være gratis for brugerne. (Pyha).
Ellers står der ikke så meget nyt i interviewet. Specielt for bibliotekarer dog måske Playboys spørgsmål: ”Bibliotekarer må hade Google. Vil I overflødiggøre dem?”, hvortil Brin svarer: ”Faktisk elsker stadig flere bibliotekarer Google. De bruger den. De gør et udmærket arbejde med at hjælpe folk med at finde svar på internettet til tilknytning til at bruge bøgerne. Det er stadig nødvendigt med uddannelse for at finde information. Nu er det bare blevet muligt at gå langt videre. Google er et redskab for bibliotekarer, lige som det er et redskab for alle andre som ønsker at bruge det.”
Det kan bibliotekarer næppe indvende noget imod: Google er et redskab.
Link
www.secinfo.com/d14D5a.148c8.htm#/1ovvc

Ingen kommentarer: