tirsdag den 4. maj 2004

Renoveret emnekatalog: About
About.com er et emnekatalog. Ældre internetsøgere vil genkende det som Miningco. Det har for nylig fået et helt nyt udseende. Indholdet er imidlertid det samme: Gode, gedigne sider mest på engelsk henvendt til et bredt publikum. Indsamlet af entusiastiske amatører.
Som før i tiden skal brugeren dog stadig styre fri af features, reklamer, sponsorerede links og masser af popup-reklamer. Så det er med at holde tungen lige i munden.
Bedste råd er at holde opmærksomheden på venstremenuerne. På forsiden hedder disse Channels. Og der er 24 af dem. Det er hovedinddelingen i emnekatalogen. Herefter zoomer brugeren så ind i undermenuerne, som en del af tiden befinder sig ude til venstre. Men herefter så også mere inde på midten, hvor man bliver henvist til forskellige Resources, interessante emner (dog mest USA-relaterede), hvad brugerne mest interesserer sig for og What’s hot now. Venstremenuerne langt nede i hierarkiet giver også mulighed for at browse i de forskellige kategorier. Med lidt øvelse skulle det ikke være så svært at hitte ud af.
Emnekataloger har den store fordel at det er mennesker der har udvalgt dem. Og dem bliver brugeren et stykke nede i hierarkiet præsenteret personligt for med billede og introduktion. Så kan man se hvem der står bag udvælgelsen. Udvalget vil selvfølgelig altid være afhængigt at hvem der udvælger. Og About.com’s redaktører har skabt sin egen profil. Som brugeren hurtigt lærer at kende.
Emnekatalogen er bestemt egnet til et bredt publikum som er velbevandret i engelsk. Også til opgaver i ungdomsuddannelserne, måske også til kvikke elever i de ældste folkeskoleklasser. Men husk som ved alle emnekataloger at linksamlingen er uendeligt meget mindre, men så meget desto mere præcis end ved almindelig ordsøgning på fx Google.

Ingen kommentarer: