fredag den 16. april 2004

Leksika internettet
Internetsøgning startede 13. januar 2004 en lille serie med centrale og gratis leksika på internettet. For at vække læsernes interesse for den slags internetsider og hjælpe fans af leksika. Nederst er en liste med tidligere indslag. Bemærk at der med tiden kommer flere til end oprindeligt beskrevet her. Så det kan altid betale sig at checke denne liste…
61 Medicin
Health Central under menuen biblioteket (Library) byder på over 6.000 sygdomme og 12.000 illustrationer. Emner som sundhed generelt, pædiatri (børnesygdomme) og sex. Centers er temaorienterede artikler om “hotte emner”, alternative og supplerende medicin, fitness og ernæring, m. fl. Det er lavet af en TV og radiovært, Dr. Dean Edell.
www.healthcentral.com/home/home.cfm
MEDLINEplus indeholder oplysninger om sundhed og sygdomme fra verdens største medicinske bibliotek, National Library of Medicine, som igen har oplysningerne fra National Institutes of Health og andre. Hvilket vel skulle borge for kvalitet og ajourføring. Der er beskrevet over 600 sygdomme, lister med hospitaler og læger i USA, medicinsk leksikon og ordbog –også på spansk. Oplysninger om recepter og receptfri medicin og meget andet.
medlineplus.nlm.nih.gov/medlineplus/
61 Anatomi og fysiologi
Anatomiske og fysiologiske værker med billeder findes der mange af. Her er ukommenteret nogle eksempler:
Bristol Biomedical Image Archive: www.brisbio.ac.uk/
MPL Medical Photographic Library: medphoto.wellcome.ac.uk/ http://medphoto.wellcome.ac.uk/
AnatLine Anatomic Images Online: anatline.nlm.nih.gov/
Karolinske Instituttet: www.mic.ki.se/Medimages.html
Medical Images on the Web: www.unmc.edu/library/eresources/medimage.html
61.5 Alternativ medicin
For folk med tro på alternativ medicin og behandling er dette leksikon sagen. Indgangen er en alfabetisk ordliste, og artiklerne er ganske fyldige. Check dog lige artikelforfatterne: Nogle er ganske kendte: Bl.a. radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen. Andre oplysninger stammer fra medicinalfirmaer og alternative behandlere.
www.alternativinfo.dk/public/leksikon/
61.68 Jordemødre
Lille, men ganske fikst leksikon. Delt op i tre hovedområder: Artikler, opslagsdel (alfabetisk ordliste) og babymad. Ikke så mange dikkedarer. Det er Jordemodercenter (hvem det så er) der står bag.
www.jordemodercenter.dk/leksikon/default.asp

Ingen kommentarer: