Leksika internettet
Internetsøgning startede 13. januar 2004 en lille serie med centrale og gratis leksika på internettet. For at vække læsernes interesse for den slags internetsider og hjælpe fans af leksika. Nederst er en liste med tidligere indslag. Bemærk at der med tiden kommer flere til end oprindeligt beskrevet her. Så det kan altid betale sig at checke denne liste…
DK56
Biolex er et leksikon med forklaringer på biologiske emner, ord, begreber m.m. Forklaringerne er skrevet af gymnasielærer Ole Djurhuus. Målet med leksikonet er med tiden, at kunne dække de ord, der optræder i biologiundervisningen i gymnasiet. Leksikonet er ikke altomfattende, men udvikler sig i takt med, at der bliver foreslået nogle ord. Der er over tusinde ord i leksikonet nu..Om biologi, internet og formidling - specielt rettet mod biologiundervisningen i gymnasiet. Af bred interesse kan bl.a. nævnes den digitale biologilærebog, et biologi leksikon og en omfattende fortegnelse over kvalitetsvurderede links.
www.bioweb.dk/biolex_start.php
DK56.3
Det Biokemiske Leksikon som udgør kernen af BioSite er egentlig en gammel historie, idet jeg som studerende skrev et biokemisk opslagsværk - i hånden - på 200 sider med 1200 opslagsord. Det er dette opslagsværk som i stærkt moderniseret form er ved at blive opbygget som det biokemiske leksikon. Det at man kan linke de mange sider sammen som var det biokemiske processer er utroligt fascinerende
www.biosite.dk/staabi/staabi.htm
DK57
Floridata er et fotografisk planteleksikon. Så på gamle computere kan der godt gå lang tid før siderne viser sig.
www.floridata.com
Botanisk og plantefysiologisk leksikon
biologi.uio.no/plfys/haa/leks/
DK58.8
Fugleinfo er primært et leksikon over de danske fugle. Databasen indeholder foreløbigt 260 arter, med billeder og lyd til langt de fleste arter.
www.fugleinfo.dk/lex/default.asp
Ingen kommentarer:
Send en kommentar