tirsdag den 25. marts 2003

Fremtidens Google…
Google eksperimenterer med nye søgefaciliteter. Der findes en række foreløbige versioner af disse eksperimenter på adressen
labs.google.com
Her kan man også skrive kommentarer. En kort introduktion:
I Google Viewer slipper man selv for at skulle afprøve sine fund. Søg fx ordet internetsøgning, læn dig tilbage i stolen og se det øverste af hvert fund i nogle sekunder (kan indstilles hurtigere ved at trykke på en kanin, eller langsommere ved at trykke på en skildpadde!). Et panel lig en cd-afspiller giver mulighed for at springe frem og tilbage.
Google Webquotes viser en normal resultatliste, men man kan klikke på excerpt from the webpage og springer så ind på den side hvor ordet er omtalt. Jeg har endnu ikke set lyset i denne funktion.
Google Glossary er en slags ordbog. Opslag på Jeep fører en over i nogle ordbøger. Hvorfor det lige præcis er disse er ikke helt klart, men ideen kunne da være god som en slags ordbogsopslag…
Google Sets synes at være en nyskabelse til inspiration i ens søgning, eller hvis man er i tvivl om hvilket fagområde nogle bestemte ord tilhører. Prøv fx med Copenhagen og Skagen. Så kommer der en liste ud med danske bynavne – og dog: der er også en del udenlandske! Indsæt yderligere et dansk bynavn, fx Esbjerg. Nu kommer der kun danske bynavne. Unyttigt? Måske, men hvad nu med præsidenter i USA, kan du huske alle navne? Prøv at indsætte fx Kennedy og Truman – så kommer præsidentrækken. (Eksempel hentet fra as/db).
Voice Search skulle kunne få Google til at søge via telefonopkald. Måske anvendeligt til ordblinde?
Keyboard Shortcuts er til de som ikke bryder sig om at bruge musen. Kræver en del omstilling…
Alt dette er selvfølgelig først på begynderstadiet, ifølge Google. Umiddelbart er det meste selvfølgelig meget smart. Mest perspektiv søgemæssigt er der i Google Sets, og så måske Google Glossary. Hvis ellers det bliver fuldt udbygget.

Ingen kommentarer: