søndag den 15. december 2002

Sjov på nettet.
Internettet er også sjov og underholdning! Følgende liste med underholdende indhold er udvalgt for at vise internettets lyd- og billedoplevelser. Det kræver programmer som kan afspille musik, billeder og lyd. Heldigvis kan mange flere ting på en gang. Det er en god ide før du går i gang at sikre dig at du har gode medieafspillere som Real Player (se nedenfor), Media Player eller Winamp på din computer. De kan downloades gratis.
www.real.com Real player 1 har tusindvis af gode og gratis radioprogrammer fra hele verden. I samme hug får du en cd/dvd-afspiller og andre sjove ting. Du kan høre fx nyheder, vælge mellem 17 forskellige slags musik fra ”alternative” over ”oldies” og ”rock” til ”world music” Herfra bliver du så ledt over i et varierende antal gratis radiokanaler. Lyt mens du laver andre ting på din computer!
www.ilgradio.com/ibwd The International Broadcasting Web Directory er til dig der er vild med alverdens landes nationale, regionale og lokale radioer. Klik frem til et bestemt land og få et komplet overblik.
www.classicalarchives.com Computerskabte midi-filer. Irriterende for nogen, andre elsker dem! Indeholder ca. 22.000 musikfiler af ca. 1.400 klassiske komponister. Der er kvote på 10 gratis numre du kan lytte til om dagen!
www.singingfish.com er en søgemaskine som udelukkende søger efter mediestrømme med video og musik, (streamboxes). Mediestrømme kan ikke downloades, dem lytter man til/ser her og nu. Maskinen har en avanceret søgning. Det er en god ide at afkrydse ud for ”længere end 3 minutter”. Ellers får man ofte blot et brudstykke.
mp3.about.com/library/weekly/aa030501.htm er en oversigt med 25-20 steder med lovlige MP3-filer. Download uden frygt for hvornår kongens foged dukker op.
www.googlefight.com er en søgemaskine hvor du kan stille to forskellige søgeord op mod hinanden ligesom i en boksering og se hvem der vinder. Skriv fx Bush i den ene og Saddam i den anden. Tryk og find ud af at Bush klart vinder over Saddam med ca. 9 mill. hits mod Saddams kun ca. 1 mill. Absolut kun tilrådelig hvis du keder dig bravt!
www.funnycartoons.dk er en dansk side med ca. 100 små og korte tegnefilm eller animerede sider. Opdelt i 6 kategorier. Her kan du både se parodier på ”Mission Impossible” (du vælger selv skuespiller) og bin Laden som påklædningsdukke. Niveauet er ofte under bæltestedet, men det er vel snart nytårsaften.
Det var det. Med ovennævnte skulle du kunne underholde dig og familien i hele juleferien! Glædelig jul og godt nytår.

Ingen kommentarer: