mandag den 28. oktober 2002

Programmer til internetsøgning
Efter at Google har sat sig godt og grundigt på søgemaskinemarkedet, synes der at være indtrådt en slags stilstand i videreudviklingen af søgemaskiner. Til gengæld dukker programmer op som prøver at perfektionere søgningen for folk der bruger internettet meget og til mange forskellige ting.
Her er nogle eksempler på programmer som er gratis og hurtige at downloade til sin computer. For begge gælder at de er noget langsomme:
Gobox (download: gobox.net) er et program som lægger en lille, flytbar søgeboks på skærmen, Man kan minimere den så den ikke fylder særligt meget. Gobox søger i de tre store søgemaskiner: Google, AOL og Yahoo. Derudover kan man bl.a. søge på nyheder (fra Yahoo), sende email, finde geografiske steder på kort og lave stavekontrol. Samt noget som mest er for folk fra USA: auktionssider, online-indkøb, telefonnumre i USA og aktiekurser
Webferret (download herfra). Webferret har både en enkel søgning og en avanceret søgning med fire funktioner. Version 5.0 oplyser også at den kan fjerne bannerreklamer – det har jeg dog ikke kunnet få den til. Webferret oplyser ikke om hvor den søger, men den søger i mindst tre søgemaskiner: AOL, Alltheweb og Altavista. Derudover nogle internetboghandlere som Kanoodle og Findwhat/ebay (og Overture). Webferret giver en form for overblik fordi hvert fund kun fylder en linje. Til gengæld får man ikke så meget at vide om hvad det er, men holder man musen over et fund, fremkommer en lille forklarende boks.
For begge programmers vedkommende gælder at de er fri for reklame og popup. Da jeg gennemprøvede dem, opdagede jeg hvor meget jeg egentligt har vænnet mig til disse irriterende tidsspilde-foreteelser.
Men hvorfor ikke bare bruge metasøgemaskiner, dvs. søgemaskiner som søger i flere søgemaskiner på en gang? Jeg har prøvet et par søgninger for at sammenligne fund i såvel Ixquick som Vivisimo. De anses for nogle af de bedste metasøgemaskiner. Af en eller anden grund finder Gobox og Webferret noget mere (eller andet) end de gør, om end noget af det perifert.

Ingen kommentarer: