onsdag den 23. juli 2008

Europeana

Europeana.eu er et site hvor den europæiske kulturarv skal blive bevaret. Indtil videre er der kun en demovideo at se. Den bliver først officielt åbnet november 2008, og den omfatter digitaliserede bøger, film, malerier, aviser, lys og arkiver fra europæiske museer, biblioteker, arkiver og audiovisuelle samliner. Ialt omkring 2. mio.
Europeana oplyser at i første omgang vil den kun være på engelsk, fransk og tysk, men at der vil komme flere sprog til. Målet er at nå 6 mio. materialer i 2010. Det er baseret på folk fra Hollands nationalbibliotek, Koninklijke Bibliotheek. Indtil videre er der kun en demovideo at henholde sig til. Det hele er meget smart og lækkert, og det er meningen at du skal bruge megen tid på at surfe rundt.
Initiativet er selvfølgelig al ære og værdighed værd. Hvis jeg skulle putte en enkelt malurt i bægeret, så er det at det cementerer Europas rolle som museum. Og al respekt for det. Men for de brugere som forventer ajourførte og højaktuelle produkter, så er dette altså ikke lige sagen. Og hvis man som jeg havde forventet snart at se bøger digitaliseret så det i det mindste snart vil være muligt at ordsøge i det, så er det ikke Europeana som er lyspunktet.
Det er altså først og fremmest det (fin)kulturelle museum Europa som her bliver tilgængeligt på internettet i et formentligt meget tiltrækkende design. Indtil videre må vi dog lade os nøje med demovideoerne, og se hvad der sker til november.
Link
Europeana.eu

Ingen kommentarer: