onsdag den 28. juli 2004

Orkut eksploderer…
Den 7. juni skrev Internetsøgning om netværket Orkut. Siden da er der sket en nærmest eksplosionsagtig udvikling, som er kommenteret af medier i USA. For det første har Orkut nu rundet medlem nr. 1 million, eller mere end dobbelt så mange som for en måned siden. Dette skyldes fortrinsvis at brasilianere melder sig ind i stor stil. I skrivende stund ca. halvdelen (49,2 %), mod lidt over 20 % for en måned siden. Mens USA er rykket ned under 20 %.
Ifølge medier i USA fordi det giver stor prestige at vise at man har internet i Brasilien. Dette masseopbud irriterer engelsktalende i USA. Mange stakkels angloamerikanere kan ikke læse portugisisk, og de mener at Orkut er forbeholdt disse.
Det er svært at dele denne forargelse over udviklingen. Den er snarere udtryk for den opfattelse at Verden er en stat i USA, ikke omvendt.
Jeg har været med i Orkut siden februar 2004 – og måttet konstatere at Orkut er blevet stadig mere udvandet. At det skulle være et netværk af fortrolige, er for længst dementeret. Og at brasilianere skulle fylde Orkut med junk er også helt skudt ved siden af: Orkut har altid været fyldt med intetsigende og overfladiske indlæg – og da især på engelsk.
Hvad der kunne være et netværkssted for udveksling af faglige erfaringer, er i stedet blevet til udvekslinger af ligegyldigheder. Og hvis der en sjælden gang skulle liste sig et mere oplysende indslag ind, ja så er det umuligt at finde.
Tilbage står så at Orkut stadig er et udstillingsvindue, hvor man kan skrive lidt om sig selv og også læse lidt om andre.

Ingen kommentarer: