fredag den 27. januar 2006

Små sprogs oversættelser
Det er velkendt at Babelfish, Babelplex og søgemaskinerne kan oversætte til de store sprog. Mere problematisk er det med mindre sprog, heriblandt det skandinaviske. Forleden faldt jeg ved et tilfælde over en som gør: Freedict. Den har så mærkelige sprog med som: Afrikaan, dansk, hollandsk, finsk, fransk, ungarsk, indonesisk, italiensk, japansk, latin, norsk, portugisisk, russisk, spansk, swahili og svensk.
Jeg har før set utroligt dårlige oversættelser fra mange af disse sprog. Så forventningerne var ikke høje. Resultaterne var bestemt heller ikke overvældende, men det var dog første gang jeg har fået oversat så mange danske ord rigtigt både den ene og den anden vej, så måske er den alligevel det bedste bud – i mangel af bedre.
Søgemulighederne går begge veje, altså både fra og til engelsk.
Der er som nævnt også nogle af de store sprog med. Her kan det ikke betale sig at bruge Freedict, men de førnævnte.
Link
Freedict.

1 kommentar:

Erik Nicolaisen Høy sagde ...

Hej Anders
Det ligger lidt tungt med online-maskinoversættelser til og fra dansk. Faktisk er Freedict som nævnt det bedste bud jeg har set. Faganfinder har også en, men den tør jeg næsten ikke nævne, da kvaliteten mildest talt er dårlig. http://www.faganfinder.com/translate/